Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира обявената от САЩ нова военна помощ за

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира обявената от САЩ нова военна помощ за
Коментари Харесай

Русия с остро предупреждение след обявената от САЩ нова военна помощ за Украйна

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира обявената от Съединени американски щати нова военна помощ за Украйна, съобщи Ройтерс.
" Важно е да не забравяме какво сподели Владимир Путин във Волгоградов ", сподели многозначително Песков пред РИА Новости.
" Имаме средствата да отговорим и това няма да приключи с потреблението на бронирани транспортни средства, всички би трябвало да схванат това ", предупреди съветският президент в тирада по случай 80-ата годишнина от успеха на Съветския съюз над нацистка Германия в борбата при Сталинград (тогавашното име на Волгоград).
Малко по-късно през вчерашния ден Песков поясни какво е имал поради Путин. 
" Това значи, че Русия има огромен капацитет и с появяването на нови оръжия, доставяни от груповия Запад, Русия ще задейства цялостния капацитет, с който разполага, с цел да може да отговори в хода на специфичната военна интервенция ", сподели представителят на Кремъл. 
Вчера Съединените щати обявиха, че дават на Украйна нов пакет военна помощ. Той възлиза на общо над 2 милиарда долара и включва по-далекобойни ракети, които почти ще удвоят обсега, в който украинските въоръжени сили могат да нанасят удари по съветски позиции, съобщи Франс прес, като се базира на Пентагона.
Прессекретарят на министерството на защитата на Съединени американски щати бригаден военачалник Патрик Райдър заяви на конференция, че помощта съдържа изстрелвани от земята ракети с дребен диаметър (Ground-Launched Small Diameter Bomb, съкр. GLSDB). Тези муниции, които са създавани взаимно от американската компания " Боинг " (Boeing) и шведската " Сааб " (Saab), са с обхват до 150 километра и съответно могат да ударят съветски позиции зад фронтовите линии.
" Това обезпечава на украинците оръжия с по-голям обхват, което ще им разреши да организират интервенции за защита на своята територия и да си върнат (земя) ", сподели Райдър.
Помощта включва също " основни системи за противовъздушна защита, за да бъде помогнато на Украйна да пази своето население, както и бронирани бойни машини на пехотата ". Пакетът съдържа също муниции да противотанкови ракетни комплекси " Джавлин " (Javelin) и за артилерийски системи " Хаймарс " (HIMARS), заяви още Пентагонът в официално съобщение.
Новата помощ е на обща стойност 2.175 милиарда $. Пакетът включва оръжия от запасите на министерството на защитата на САЩ на стойност 425 милиона $ плюс 1,75 милиарда за пазаруване на въоръжение от съответните производители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР